עובדי ציבור אשר חשפו מעשה שחיתות, פגיעה חמורה במינהל התקין או הפרה חמורה של החוק במקום עבודתם (להלן: מעשה שחיתות), עלולים לשלם בשל כך מחיר יקר. הם עלולים לסבול מלחצים, מאיומים, מחרם, מאלימות פיזית ומילולית - ואף עלולים לאבד את מקום עבודתם או לגלות שהמעסיק פגע בשכרם או בתנאי העסקתם.

זו הסיבה שהחוק הסמיך את מבקר המדינה, בתפקידו כנציב תלונות הציבור, להגן על העובדים הללו. הנציב רואה בסמכות שניתנה לו לשמש כתובת בעבורם ולהגן עליהם נדבך חשוב בשמירה על טוהר המידות בשירות הציבורי. 

הצווים שמגינים על העובדים

אם הנציב מצא כי עובדים נפגעו כתוצאה מחשיפת מעשי שחיתות הוא רשאי להוציא צו הגנה זמני או קבוע כדי למנוע פגיעה בהם, בשכרם או בתנאי העסקתם - ואף להורות על ביטול פיטורים, על מתן פיצויים מיוחדים, או על העברתם למשרות אחרות בשירות המעסיק.

הודעה של עובד על מעשה שחיתות, בכתב או בעל פה, עשויה להקנות לו הגנה של הנציב. במקרים מסוימים גם סירוב לשתף פעולה עם מעשה שחיתות יכול להיחשב למעשה העומד בתנאים למתן צו הגנה. 
על העובדים לפעול בתום לב ולהאמין שמדובר במעשה שחיתות, ולהוכיח קשר סיבתי לכאורה בין חשיפת מעשה השחיתות לבין ההתנכלות כלפיהם. די שהעובדים יראו כי לחשיפת המעשה הייתה תרומה ממשית להחלטת המעסיק לפגוע בתנאי עבודתם או לפטרם.

החוק גם נותן הגנה למבקרים פנימיים בגופים הציבוריים אם הממונים עליהם פגעו בהם בתגובה על פעולות שביצעו במילוי תפקידם.

המתלוננים זכאים לייצוג מהאגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים, ללא תלות במצבם הכלכלי ובהתאם להוראות חוק הסיוע המשפטי.

סרטון: נציב תלונות הציבור לצדך - הגנה ותמיכה לחושפי שחיתות

איך אנחנו מבררים את תלונות העובדים?

עם קבלת התלונה נשקלת האפשרות להוציא צו הגנה זמני. אנחנו  מקיימים בירור עם כל הגורמים שיכולים לשפוך אור על העובדות ובוחנים את כל המסמכים הרלוונטיים. לאחר מכן אנחנו מסכמים את הממצאים ומגבשים את המסקנות המסתמנות. הממצאים והמסקנות המסתמנות מועברים לתגובת הצד שעלול להיפגע לקבלת תגובתו. לאחר בחינת התגובה נעשה במידת הצורך הליך בירור משלים ולאחריו מקבל הנציב החלטה סופית. 

ועוד משהו שחשוב לדעת: לפי החוק, הגופים הציבוריים מחויבים לפרסם במקום העבודה, במקום בולט, את עיקרי הוראות החוק שעניינן ההגנה על חושפי שחיתות, לפי נוסח שקבע הנציב.


מעטפת תומכת לעובדים ולבני משפחותיהם

הגשת התלונה והליכי הבירור כרוכים לעיתים בקשיים רבים המשפיעים על העובדים ועל סביבתם מבחינות שונות. לפיכך, במהלך בירור התלונה מוצעים שירותי תמיכה וליווי רגשי על ידי עובדת סוציאלית קלינית, עובדת נציבות תלונות הציבור, שהוכשרה לכך במיוחד.

אפשר לפנות אלינו באמצעות טופס התלונה המקוון ובדרכים נוספות (לדרכי ההתקשרות עם הנציבות לחצו כאן). הגשת בקשה להגנה אינה כרוכה בתשלום ואינה דורשת ייצוג של עורך דין.

במקרים המתאימים אנחנו מסייעים לעובדים ולמעסיקים להגיע להסכמות ביניהם לרבות בדרך של גישור, וכשיש הסכמה הנציב נותן לה תוקף של החלטה מחייבת.

דיווחתם על מעשה פסול במקום העבודה ונפגעתם בשל כך? אתם לא לבד!
פנו לנציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה.