השתתפות המשרד בחברה למימון הפקת סרטים - במסגרת מדיניותו לעידוד תעשיית הסרטים בישראל, סייע משרד המסחר והתעשייה בשנת 1969 להקמת חברת סרטים "סינפילקו-ישראל בע"מ". לפי החלטת ועדת השרים לענייני כלכלה מספטמבר 1969 , תשתתף המדינה במימון החברה עד לסכום של 2 מליון ל"י ותמנה חבר בדירקטוריון מטעמה.
המשך קריאה בקובץ המצורף.
העסקת יועצים לוועדה לפיתוח שטחים - אחת הדרכים, שבהן מסייע משרד המסחר והתעשייה ליזמים, שבדעתם להקים מפעלי תעשייה, במיוחד באזורי פיתוח, היא עזרה בפיתוח השטח, שעליו יוקם המפעל המתוכנן וחיבורו למערכות המים, החשמל והביוב. עד 1971 רוכזו עבודות הפיתוח של שטחי תעשייה בידי משרד השיכון, שביצע את העבודות על חשבון תקציב הפלתוח של משרד המסחר והתעשייה, תוך ניצול הנסיון והידע המקצועי, שהצטברו במשרד זה. מאז 1972 מרוכז הטיפול בפיתוח אזורי תעשייה בידי העוזר לשר המסחר והתעשייה לענייני אזורי פיתוח.
המשך קריאה בקובץ המצורף.
מכון היהלומים - מכון היהלומים הוקם בשנת 1967 , על פי החלטת ועדת השרים לענייני כלכלה; עיקר מטרותיו הן: עריכת מחקרים, מתן סיוע מדעי וטכני לקידומה של תעשיית היהלומים ופיתוחה, דאגה לבטיחות בתעשיית היהלומים ובמשלוחי יהלומים לחו"ל.
המכון נתאגד כחברה ציבורית מוגבלת במניות. הון המניות של המכון 1,000 ל"י, מחולק ל-983 מניות רגילות בנות 1 ל"י כל אחת ו-17 מניות יסוד בנות 1 ל"י כל אחת. הזכות להשתתף ולהצביע באספות כלליות מוקנית למחזיקי מניות יסוד; 5 מהן בידי הממשלה והשאר בידי ארגונים של יצרנים ויצואנים של יהלומים, חברת העובדים ושני בנקים. מועצת המנהלים מורכבת מ-17 חברים, ביניהם 5 נציגי הממשלה, שאחד מהם יושב ראש המועצה.
המשך קריאה בקובץ המצורף.
איחוד עם משרד הפיתוח - הממשלה החליטה, ב-31.3.1974, על איחוד משרד הפיתוח עם משרד המסחר והתעשייה ועל העברת הסמכויות.הנתונות לשר הפיתוח על פי חוק, לשר המסחר והתעשייה*. בעקבות החלטה זו הועברו אל משרד המסחר והתעשייה כל היחידות של משרד הפיתוח, חוץ משתיים - המינהל לפיתוח מרחב שלמה, שהועבר למשרד החקלאות, ויחידת הנפט, שצורפה למשרד האוצר.
בחודשים נובמבר ודצמבר 1974 סקר משרד מבקר המדינה את פעולות משרד המסחר והתעשייה הנוגעות לביצוע האיחוד.
המשך קריאה בקובץ המצורף.