לוגו מדינת ישראל
ספריית הפרסומים משרד מבקר המדינה ונציבות תלונות הציבור

הקפאה וצמצום של משרות בשירות המדינה; אישור נסיעות עובדי מדינה להשתלמות בחוץ לארץ

הגעת לתוכן כרטיסייה על מנת להמשיך בנייוט דלג עם החיצים למטה ולמעלה
מסגרת פרסום:
תאריך הפרסום:
סוג הפרסום:
קריטריונים; השתלמויות; קרנות הון; בקרה פנימית

תקציר

הקפאה וצמצום של משרות בשירות המדינה - 1. בסוף מארס 1975 הועסקו במשרדי הממשלה 58,541 עובדים **. ההוצאה על תשלום משכורתם הסתכמה בשנת הכספים 1974 ב-1,921 מליון ל"י. מעמדם של עובדי המדינה זכויותיהם וחובותיהם, נקבעו בחוקים, בתקנות ובתקנון שירות המדינה (להלן התקשי"ר). לגבי מעמדט ישנה בשירות המדינה הבחנה בין עובדים קבועים, עובדים זמניים, עובדים על פי חוזה מיוחד, ועובדים ארעיים.

היקף ההעסקה של עובדים קבועים בכל משרד נקבע בתקן, שהוא רשימת המשרות לפי  יחידות ודרגות, שהכין המשרד ושאישרה נציבות שירות המדינה (להלן נש"מ). פרטי התקציב המיועדים למשכורות, כוללים את ההקצבות להעסקת עובדים במשרות תקן, ובהם מפורט גם מספרם של העובדים; ההקצבות להעסקת עובדים ארעיים ועובדים זמניים כלולות בפרטי תקציב אחרים. בקביעת היקף ההעסקה יש, אפוא, תפקיד מרכזי לנש"מ ולאגף התקציבים שבמשרד האוצר.

המשך קריאה בקובץ המצורף. 

אישור נסיעות עובדי מדינה להשתלמות בחוץ לארץ - במסגרת השירות להדרכה ולהשכלה שבנציבות שירות המדינה פועלת ועדת השתלמות מרכזית; שאישורי. דרוש על פי התקשי"ר, לנסיעה ש ל עובדי מדינה לחוץ לארץ ולצורך לימודים או השתלמות ולמימון מלא או חלקי של הוצאות ההשתלמות מתקציב המדינה. את חברי הוועדה ממנה נציב שירות המדינה, והממונה על השירות להדרכה ולהשכלה שבנציבות שירות המדינה או ממלא מקומו הוא יושב ראש הוועדה.

בתקופה מאי עד יולי 1975 נבדקה בשירות להדרכה ולהשכלה פעילותה של ועדת ההשתלמות וזאת בהמשך לבדיקה, שערך משרד מבקר המדינה בשנת 1974 בעניין נסיעות עובדי מדינה לחוץ לארץ. סיכום אותה בדיקה הובא בדו"ח שנתי 25 של מבקר המדינה (עמ' 227 ) וצוין בו, בין היתר, שבשנת 1974 נסעו לחוץ לארץ או שהו שם 141 עובדי מדינה לצורך השתלמות. בשנת 1975 דנה ועדת ההשתלמות ב-127 בקשות להשתלמות בחוץ לארץ; מתוכן אישרה הוועדה 112 בקשות, הכרוכות בהוצאה מתקציב המדינה לתשלום משכורת בעד 200 חודשי היעדרות וכן כ-180,000 ל"י להוצאות אחרות שאושרו ל-33 עובדים. המדובר הן בהשתלמויות קצרות, הנמשכות מספר שבועות עד מספר חודשים, שמטרתן, למשל, רכישה או השלמה של ידע מקצועי ספציפי, והן בהשתלמויות ארוכות יותר, הנמשכות לעיתים אף שנה, ומעלה - למשל כאשר ההשתלמות משולבת בלימודים להשגת תואר אקדמאי גבוה.