קרו למימון הון חוזר לתעשייה לייצור לשוק המקומי - מימון הון חוזר לייצור לשוק המקומי נעשה באמצעות תשע קרנות. כלל ההלוואות שניתנו במסגרתן, היה ליום 14.1.1976 כ-1,904 מליון ל"י. כמה מקרנות אלה מנוהלות על ידי בנק ישראל, וכמה מהן על ידי בנק ישראל בשיתוף עם גופים ממשלתיים. "קרן הון חוזר לתעשייה" היא בניהול משותף של משרד המסחר והתעשייה ובנק ישראל (להלן הקרן).
המשך קריאה בקובץ המצורף.
המערך המוסדי לעידוד היצוא התעשייתי - גרעון כרוני במאזן התשלומים הוא בבחינת סכנה חמורה לישראל, כל עוד בטחון המדינה דורש חלק גדול ממשאביה. לצמצם, את הסכנה ניתן בעיקר בשתי דרכים: חסכון בהוצאות של הפרט ושל הציבור והרחבת הייצור. משתיים אלו הרחבת הייצור היא הדרך הקונסטרוקטיבית והמכאיבה פחות, ואם ההרחבה מופנית לגידול היצוא יש בה משנה ברכה. פדיון היצוא מעניק למשק הישראלי את האמצעים היעילים ביותר לרכוש את הדרוש לו. על כן עידוד היצוא כאמצעי לשיפור מאזן התשלומים של מדינת ישראל הוא יעד מרכזי בכל תכנית כלכלית של הממשלה.
המשך קריאה בקובץ המצורף.
תקציב המרכז הישראלי לעיצוב המוצר - המרכז הישראלי לעיצוב המוצר פעל עד שנת 1971 במסגרת משותפת עם המכון לאריזה. על פי החלטה של ועדת השרים לענייני כלכלה פועל המרכז, מאז ינואר 1971 , באופן עצמאי במיסגרת משפטית של אגודה לפי החוק העותומאני. המרכז לעיצוב המוצר הוא גוף מבוקר על פי סעיף 9(5) לחוק מבקר המדינה, תשי"ח - 9158 (נוסח משולב), כגוף שהממשלה משתתפת בהנהלתו.
המשך קריאה בקובץ המצורף.
הקמת מפעל לייצור סיבים סינתטיים - בדו"ח שנתי 23 (עמ' 413- 415) נסקר הסיוע, שהעניקה הממשלה בתקופה מאי 1970- יולי 1972 להקמת מפעל גדול לייצור סיבי ניילון על ידי משקיע חוץ. צוין שם, שהתכנית האמורה היוותה שלב א' של פרויקט יותר רחב, שכלל גם שלב ב', המתייחס להקמת מפעל לייצור חוטי פוליאסטר.