תנאי עבודה של רופאים בשירות המדינה - 1. אשפוז, הניתן בבתי החולים הכלליים, מהווה את החוליה העיקרית במערכת שירותי הבריאות. כדי להפעיל את בתי החולים 24 שעות ביממה, כולל שבתות וחגים, נהוגים בהם הסדרי תורנות של רופאים זוטרים וכוננות של רופאים בכירים; הרופאים זכאים לתשלום בעד תורנות ובעד כוננות לפי כללים ושיעורים, שנקבעו בתקשי"ר ובהוראות משרד הבריאות. הוצאות המשרד על תורנויות וכוננויות בבתי החולים הכלליים הממשלתיים הסתכמו בשנת הכספים 1974 בכ-21 מליון ל"י; בתקציב לשנת הכספים 1975 הועד למטרה זו סך 27 מליון ל"י בקירוב.
2. בחודשים מאי ויוני 1975 ערך משרד מבקר המדינה ביקורת על ביצוע ההסדרים בנושא התורנות והכוננות. עוד נבדקו סדרי מתן אישורים לרופאי בתי החולים הממשלתיים לעסוק בפרקטיקה פרטית והפיקוח בתחום זה. הביקורת נערכה במשרד הראשי ובשבעה בתי חולים ממשלתיים: ע"ש ד"ר שיבא בתל השומר; רמב"ם; אסף הרופא; יפו; ע"ש ד"ר הלל יפה בחדרה; מרכז רפואי עירוני ממשלתי בתל אביב הכולל שלושה בתי חולים; ובית חולים עירוני ממשלתי רוטשילד בחיפה.
ציוד רפואי ותרופות - בתי החולים והמרפאות של משרד הבריאות זקוקים לצורך פעולתם הסדירה לציוד רפואי ולתרופות בהיקף רחב. ברכישות טובין אלה, לרבות ציוד משקי, בארץ ובחוץ לארץ, באחסנתם ובאספקתם ליחידות עוסקת יחידת שירותי האספקה והמחסנים של המשרד (להלן- השירות). השירות מחזיק במחסניו את מלאי הציוד והתרופות לצרכים השוטפים של מוסדות הבריאות הממשלתיים (25 בתי חולים, 16 לשכות בריאות מחוזיות ונפתיות, 4 מעבדות ומספר יחידות אחרות), וכן לשעת חירום ומספק את צורכי המוסדות בהתאם לדרישותיהם. ב-1975 מנה תקן השירות 84 משרות.
על פי הנתונים שבדין וחשבון הכולל של החשב הכללי על התקבולים וההוצאות לשנת הכספים 1974 רכש השירות באותה שנה טובין מהתקציב הרגיל בסכום כולל של כ-117 מליון ל"י וניפק טובין בסך של כ-108 מליון ל"י. עוד סיפק השירות באותה שנה סחורות על חשבון תקציב הפיתוח בסכום נוסף של כ-18 מליון ל"י. הרוב המכריע של פעולות השירות קשורות לציוד רפואי ולתרופות. כדי לאפשר לשירות לספק באורח סדיר את צרכי המוסדות אושר לו להחזיק מלאי מורשה של סחורות, ששוויו הגיע בסוף שנת הכספים 1974 לכ-21 מליון ל"י.
המשך קריאה בקובץ המצורף.
ניהול קופות וטפול בכספים בבתי חולים ממשלתיים - הניהול היום-יומי של ענייני הכספים והחשבונות בכ-40 יחידות של משרד הבריאות מופקד בידי גזברויות משנה. בחודשים יולי ואוגוסט 1975 ערך משרד מבקר המדינה ביקורת על ניהול קופות וטיפול בכספים בעשר מיחידות המשרד: שלושה בתי חולים כלליים ממשלתיים (על שם ד"ר שייבא בתל השומר, על שם הלל יפה בחדרה, וביפו); בחמישה בתי חולים ממשלתיים לחולי נפש (בת ים, באר יעקב, איתנים, נם ציונה ונרה און); ובשתי לשכות בריאות מחוזיות (תל אביב והמרכז). נבדקו הפעולות העיקריות של הקופות: הטיפול בכספי ההכנסה מדמי אשפוז ושירותים; ההסדרים הכספיים הקשורים בניהול מזנונים (קנטינות) ובפקדונות החולים בבתי חולים לחולי נפש.