סדרי העברת דואר צבאי - קצין הדואר של הצבא (להלן: קצין הדואר), הכפוף לקצין קשר ואלקטרוניקה ראשי, אחראי למתן שירותי דואר ומברקה לכל יחידות צה"ל. השירות ניתן באמצעות מרכז קשר ארצי ומרכזי קשר מרחביים; עבודת מרכזי הקשר וסדרי העברת הדואר הצבאי הוסדרו בפקודות מטכ"ל. לפי הערכת קצין הדואר מועברים כל חודש באמצעות המרכזים יותר ממיליון דברי דואר, רגילים ורשומים.
בחודשים אפריל-יוני 1977 ערך משרד מבקר המדינה ביקורת על סדרי העברת מכתבים צבאיים, רגילים ורשומים, בין יחידות צה"ל. נבדקו כישוריו וסיווגו הבטחתי של כוח האדם, המועסק ביחידת קצין הדואר ובמרכזי הקשר, וחלוקת הנטל בין חיילי המילואים. עוד נבדקו מתן קצין הדואר ובכל מרכזי rvrrpi שירותי רכב להעברת דברי הדואר ואבטחתם. הביקורת נערכה הקשר המרחביים, פרט למברקות; בגדודי הקשר של הפיקודים וביחידות השליטה של הזרועות. בדיקות השלמה נערכו במפקדת קצין קשר ואלקטרוניקה ראשי ובמחלקת ביטחון שדה באמ"נ.
יחידות תשלומים - תשלומי שכר והוצאות אישיות משולמים לחיילים בשירות חובה ובשירות מילואים במזומנים, ביחידות שהם משרתים בהן. את התשלומים מבצעות יחידות תשלומים, הפועלות באחריותם היהירה של מפקדי היחידות בצה"ל. מינהל התשלומים של צה"ל (מת"ש) מפקח על הפעולות הכספיות של יחידות התשלומים באמצעות שישה קציני תשלומים אזוריים. קצין תשלומים אזורי אחראי להכנת מסמכי הרישום לצורכי העברה בספרי מת"ש. מחזור הכספים השנתי של כל יחידות התשלומים הסתכם בשנת הכספים 1976 ב-415 מיליון ל"י.
בחודשים יולי עד נובמבר 1977 ערך משרד מבקר המדינה, לסירוגין, ביקורת במת"ש על ההסדרים הארגוניים והמינהליים, הקשורים בביצוע תשלומים ובפיקוח, עליהם.
מניעת שימוש בסמים - למניעת השימוש בסמים בצה"ליחשיבות מיוחדת מכמה סיבות. שימוש בסמים עשוי לפגוע ביכולתו של התייל למלא את חובתו להיות דרוך ועירני. התמכרות, במידה שהיא קיימת, מביאה לדרישה לסמים או לכסף, ומשום כך חושפת את המתמכר לפיתויים והוא הופך לסיכון בטחוני; קהילת אנשים צעירים, שחלקם חסרי נסיון. בסמים ושרובם הוצאו לראשונה מסביבתם הרגילה למסגרת של חיים בצוותא, חשופים במיוחד לפיתויים או גירויים. משום כך תפקידם של הממונים - מבחינת טובתו של צה"ל והאחריות לעתידו של הנוער - למנוע מהחיילים שימוש בסמים.
פקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש), תשל"ג-1973, , והתקנות שהותקנו על פיה, קובעות את ההגבלות התלות על היבוא, היצוא, הייצור, החזקה ושימוש בסמים מסוכנים, המפורטים בתוספת לפקודה, ואת סדרי הפיקוח על קיומן*. בפקודות מטכ"ל נקבעו ההוראות לעניין אחזקה או לשימוש בסמים בתחומי צה"ל. הפקודה מחייבת להודיע על כל מקרה של תפיסת סם מסוכן, או שימוש בו בידי חייל, ליחידות ביטחון שדה ולמשטרה צבאית חוקרת.
המשך קריאה בקובץ המצורף.
בית סוהר לחיילות - בחודשים פברואר ומארס. 1977 ערך משרד מבקר המדינה ביקורת על סדרי הניהול של בית סוהר ומתנה מעצר לחיילות. בדיקת השלמה נערכה ביוני 1977 . ממצאים מביקורות קודמות על סדרי ניהול בבתי סוהר צבאיים הובאו בדו"חות קודמים (דו"ה שנתי 17 , עמ' 584; דו"ח שנתי 22, עמ' 738; ודו"ח שנתי 27, עמ' 698).