מרכז אחזקה ושיקום של רכב - בחודשים מארס-מאי ובאוקטובר 1977 ערך משרד מבקר המדינה ביקורת במרכז שיקום ואחזקה של רכב ונשק (להלן המרכז). נבדקו: ביצוע התקציב; תכנון עבודות וביצוען; עבודות פיתוח; סדרי מסירת עבודות לייצרנים אזרחיים; ביצוע עבודות בינוי וסדרי פיקוח על צריכת דלק. בדיקות השלמה נערכו במטכ"ל/אג"א ובמפקדת קצין חימוש ראשי. הביקורת התייחסה לפעולות . בשנת הכספים 1976 ולתכנון התקציב לשנת 1977.
תפקידו של המרכז לשקם, להסב, לקלוט, לפתח, לתקן ולהחזיר לכשירות זחל"מים, נגמ"שים, רכב משא, נשק קל ומכללים. המרכז הוא מיתקן מטכ"לי, הכפוף לאגף האפסנאות במטה הכללי (מטכ"ל/אג"א).
במארס 1977 שירתו במרכז חיילים, מהם בשירות קבע, בעיקר בתפקידי פיקוד. באותו מועד הועסקו, על חשבון תקציב משימתי, כ-1,630 עובדים אזרחיים וכ-50 חניכים. כ-1,200 אזרחים עבדו בשבעת בתי המלאכה של. המרכז והיתר במינהל, באחזקה ובשירותים. בשנת 1976 הוקצבו למרכז כ-4,600 ימי מילואים, מהם נוצלו. כ-2,000 ימים (כ-44%).
סדרי בחינה וקבלה של ציוד - מרכז ציוד לחימה, הכפוף למטכ"ל/אג"א, אחראי להוצאת הדרישות לרכישה ולקליטה של ציוד לחימה, רכב וחלפים, ציוד חיל קשר וחיל חימוש, פרט לתחמושת. מפקדת קצין חימוש ראשי אחראית מבחינה מקצועית' לתכנון פריטי האפסנייה, להכנת איפיונים ומיפרטים ולביצוע בחינות קבלה, כדי להתאימם לתקנים ולדרישות של צה"ל. מטכ"ל/אג"א מנחה את מפקדת קצין חימוש ראשי ואת מרכז ציוד,לחימה, במה שנוגע לדרישות רכישה. בקבלת ציוד על מרכז ציוד לחימה לפעול בתיאום עם יחידת הבחינה במפקדת קצין חימוש ראשי.
בחודשים ינואר-אוקטובר 1977 ערך משרד מבקר המדינה לסירוגין ביקורת במרכז ציוד לחימה על סדרי הרכישה והקליטה של ציוד שנתקבל במרכז. בדיקות השלמה נערכו במרכז דלק הסדרי הבחינה נבדקו במפקדת קצין חימוש ראשי; במטכ"ל/אג"א ובמפקדת קצין הנדסה ראשי.
עיבוד נתונים אפסנאיים - המרכז לעיבוד. נתונים אפסנאיים במטכ"ל/אג"א (מענ"א) אחראי לפיתוח מערכת המחשב של מטכ"ל/אג"א לצורכי התכנון הלוגיסטי; לעיבוד ולהספקה של נתונים למערך הלוגיסטי; לפיקוח על ביצוע נוהלי הרישום האפסנאי ולהדרכת היחידות בנושא הרישום. עיבוד הנתונים נעשה במרכז המחשבים של צה"ל.
במערכת המחשב מרוכזים נתונים על כמיליון, פריטים; הנתונים מאפשרים לקבוע את מקום הימצאו של הפריט ואת הפעילויות הנעשות לגביו. על הנתונים של מערכת זו מתבסס העיתוד לצריכה שוטפת ולהשלמת פערים והתכנון להקמת יחידות נוספות. קבלת הנתונים האפסנאיים במועד וברמת דיוק מירבית היא בעלת חשיבות מרובה בתהליך קבלת החלטות בכל דרגי הפיקוד.
בחודשים ספטמבר-נובמבר 1977 ערך משרד מבקר המדינה ביקורת על היערכות לפיקוח על ויסות תחמושת בין בסיסים בזמן חירום, על הדיווח על ביצוע שעות מנוע ברכב קרבי משוריין ועל סדרי הרישום של פריטי אפסנייה. הביקורת נערכה במענ"א, במרכז תחמושת ובשלושה מבסיסיו, ובאחד הבסיסים של מרכז ציוד לחימה וחלפים.
תעסוקת חיילי מילואים - חוק שירות ביטחון, תשי"ט-1959 (נוסח משולב), מטיל חובת שירות מילואים שנתי על כל יוצא צבא, שאינו משרת בשירות סדיר - גבר בגיל 18 עד 54 . על פי סעיף 26 בחוק נקבע, שמשך השירות בשנת 1976 יהיה עד 45 ימים בהתאם לגיל, דרגה, פרופיל רפואי והחיל, שאליו,משתייך החייל.
חייל המילואים מועסק, בתקופת שירותו השנתי, בהתאם לתכנית תעסוקה שנתית, הנקבעת על ידי המטה הכללי, שעיקרה אימונים ותעסוקה מבצעית.
בחודשים ינואר, יולי ואוגוסט 1977 בדק משרד מבקר המדינה מדגמית את סדרי תעסוקת אנשי המילואים בשלושה גדודים: גדוד שריון וגדוד תותחנים של פיקוד המרכז וגדוד חיל רגלים בפיקוד הצפון. כמו כן נבדק ניצול ימי מילואים של יחידת צליחה וגישור. בדיקות השלמה נערכו במפקדות הפיקודים ובמפקדת חטיבה מרחבית. בחמש יחידות נוספות בפיקוד המרכז נבדקה נוכחותם של אנשי המילואים במקומות התעסוקה *.
יחידת דובר צה"ל - תפקידיו של דובר צה"ל (להלן דו"צ), על פי הוראת הפיקוד העליון מ-15 מארס 1976 הם: אחריות על דוברות, ; קביעת מדיניות ההסברה וביצועה ; ייעוץ לרמטכ"ל בנושאי דוברות והסברה הסברה ופרסומים בנושאי צה"ל וקשר עם אמצעי התקשורת בארץ ובחוץ לארץ. דו"צ כפוף במישרין לרמכ"ל.
בחודשים מאי-יולי 1977 ערך משרד מבקר המדינה ביקורת ביחידת דו"צ. נבדקו ארגון ביחידה לתקופת רגיעה ולשעת חירום; יישום לקחי מלחמת יום הכיפורים, נוהלי הפעלה, תקני כוח אדם, תעסוקת חיילי מילואים והטיפול בהפקת סרטים.