לוגו מדינת ישראל
ספריית הפרסומים משרד מבקר המדינה ונציבות תלונות הציבור

מעבר נוסעים במסופי הירדן; פעולות קמ"ט סעד; פעולות המועצות האזוריות

הגעת לתוכן כרטיסייה על מנת להמשיך בנייוט דלג עם החיצים למטה ולמעלה
מסגרת פרסום:
תאריך הפרסום:
סוג הפרסום:
נזקקים; פיקוח; כספים; מועצה אזורית

תקציר

​מעבר נוסעים במסופי הירדן - הנוסעים מישראל לירדן ומירדן לישראל עוברים את הגבול בשני מסופים שהוקמו ליד גשרי הירדן: מסוף ליד גשר אלנבי ומסוף ליד גשר אדם (להלן המסופים).  המינהל האזרחי באיזור יהודה ושומרון אחראי להפעלת המסופים.

במסופים אחראית משטרת ישראל לפעולות הקשורות בביקורת הגבולות: נציגים של משרד הבריאות, משרד החקלאות ומשרד התיירות, פועלים בתחומים הנוגעים למשרדיהם; קצין מטה לענייני מסים עקיפים שבמיפקדת איזור יהודה ושומרון אחראי לפעולות מכס ולפיקוח על העברת מטבע חוץ.

פעולות קמ"ט סעד - פעולותיה העיקריות של יחידת קצין מטה לענייני סעד באיזור יהודה ושומרון (להלן היחידה) הן: עזרה במזון ובכסף לנזקקים; סיוע לשיקום כלכלי; ניהול ואחזקה של מוסדות סעד ממשלתיים לנוער, לקשישים ולעיוורים; הפעלת שירות מבחן לנוער, פיקוח על אגודות צדקה מקומיות, וקשר  ותיאומים עם ארגוני סעד בין-לאומיים הפועלים באיזור. הפיקוח המקצועי על היחידה הוא בידי משרד העבודה והרווחה ופעולות היחידה מבוצעות לפי אמות מידה הנהוגות בישראל. 

בשנת הכספים 1980 הסתכמו הוצאות היחידה ב-18.5 מיליון שקלים; לשנת הכספים 1981 אושר  ליחידה תקציב של 38,3 מיליון שקלים. היחידה מעסיקה 179 עובדים- 170 תושבים ו-9 ישראלים; הפעולות מבוצעות בידי העובדים התושבים; העובדים הישראלים ממונים בדרך כלל על הכוונה ופיקוח. 

פעולות המועצות האזוריות - המועצה האזורית גוש עציון הוקמה על פי צו של מפקד איזור יהודה ושומרון ממארס 1979. בתחום המועצה תשעה יישובים המנוהלים על ידי ועדים מקומיים: ארבעה יישובים קהילתיים, שלושה קיבוצים, מושב שיתופי ויישוב עירוני. אוכלוסיית היישובים שבתחום המועצה מנתה בסוף 1981 2,340 נפש. המתיישבים מתפרנסים מענפי חקלאות, מ-10 מפעלי תעשייה ובתי מלאכה ומתעסוקה במוסדות חינוך ובמוסדות אחרים של המועצה. לפני כינון המועצה קיבלו המתיישבים שירותים, מוניציפאליים מהמועצה האזורית מטה יהודה וממועצת יישובי יהודה ובנימין (ראה דו"ח שנתי 30, עמ' 801).

בחודשים יוני ויולי 1981 ערך משרד מבקר המדינה ביקורת על פעולות של המועצה. נבדקו: פעולות של מוסדות המועצה, ענייני עובדים, מתן שירותים מוניציפאליים למתיישבים, התקנת חוקי עזר, תכנון ובנייה, ביצוע התקציב וענייני כספים ומשק.