הבחירות לכנסת העשירית - חוק הבחירות לכנסת (נוסח משולב) התשכ"ט-1969, והתקנות שהותקנו על פיו קובעים את סדרי הבחירות לכנסת. שר הפנים ממונה על ביצוע חוק הבחירות, והגוף האחראי לביצוע הבחירות הוא ועדת הבחירות המרכזית. הכנסת התשיעית התפזרה לפני גמר כהונתה וקבעה את מועד הבחירות לכנסת העשירית ליום 30.6.1981. כן קבעה בחוק הבהירות לכנסת העשירית (הוראת שעה), התשמ"א-1981, , את ההסדרים המיוחדים שנתחייבו מהקדמת הבחירות.
משרד מבקר המדינה בדק את פעולות המפקח הארצי על הבחירות במשרד הפנים (להלן: המפקח) ואת פעולות ועדת הבחירות המרכזית (להלן: הוועדה) והכנותיה לקראת יום הבהירות. ביום הבחירות נערכה ביקורת ב-17 הוועדות האזוריות, ב-166 ועדות קלפי מבין 4,394 שפעלו ברחבי הארץ, ב-25 לשכות מודיעין מבין 134, ובמספר יחידות בצה"ל.
הפיקוח על מקומות רחצה - על פי חוק הסדרת מקומות רחצה התשכ"ד-1964 מופקד שר ד*נים על הסדרת מקומות רחצה. לשם כך מוסמר השר להתקין תקנות ולקבוע בצווים מקומות מותרים ואסורים לרחצה, להורות על אמצעים לשמירת הבטיחות ההתברואה במקום רחצה, לאסור או להגביל פעולה, שלדעתו, עלולה להפריע לרחצה, לקבוע דרכי פיקוח על הסדר ועל איסורים שונים ולקבוע את כשירותם, סמכויותיהם וחובותיהם של סדרנים, פקחים, מצילים ומגישי עזרה ראשונה, שיתמנו לביצוע החוק בנושאים אלה, ובהוראות אחרות על פיו. החוק מחייב רשות מקומית שבתחומה מקום רחצה מוכרז לקיים את הוראות שר הפנים. רשות מקומית רשאית, באישור שר הפנים, אף לקבוע בחוק עזר הוראות להסדרת רחצה בים, בנהר, באגם או בבריכת שחייה, שבתחומה. החוק גם קובע עונשים למפירים את הוראותיו.
בחופי הארץ 100 חופים מוכרזים ובהם 110 תחנות הצלה. סעיף 2(א) לצו הסדרת מקומות רחצה (סדרים ואיסורים במקומות רחצה מוסדרים) התשכ"ה-1965 קובע שאורכו של כל חוף מוכרז, שבו חובה להקים תחנת הצלה, יהיה 150 מ', אלא אם קבע מפקח רחצה אחרת. בשעות הרחצה חייבים להימצא בתחנות הצלה שבתחום עיריות לפחות שלושה מצילים ובאלה שבתחום מועצות מקומיות ואזוריות לפחות שניים.
המשך קריאה בקובץ המצורף.
פעולות מועצה אזורית גולן - עד סוף 1981 הוקמו ברמת הגולן 29 יישובים יהודיים: 10 קיבוצים, 16 מושבים וכפרים תעשייתיים, שני מרכזים אזוריים ותעיר קצרין. אוכלוסיית היישובים מנתה בסוף 1981 כ-5,200 נפש (1,450 משפחות).
ההחלטה על הקמת יישוב באיזור נתונה בידי הוועדה לענייני התיישבות, המשותפת לממשלת ישראל ולהסתדרות הציונית העולמית. הקצאת קרקע ליישובים נעשית על ידי מינהל מקרקעי ישראל; והקמת מבנים- בדרך כלל על ידי משרד הבינוי והשיכון. פעולות הקשורות בפיתוח חקלאי של היישובים נעשו על ידי ההסתדרות הציונית העולמית; רשת החשמל הותקנה על ידי חברת החשמל הישראלית; הכבישים נסללו על ידי מחלקת עבודות ציבוריות; רשת המים תוכננה על ידי תכנון המים לישראל בע"מ והותקנה על ידי חברת מקורות; חברת מקורות מספקת מים לכל היישובים היהודיים (להלן היישובים) באמצעות אגודת המים "מי-גולן".
המשך קריאה בקובץ המצורף.