לוגו מדינת ישראל
ספריית הפרסומים משרד מבקר המדינה ונציבות תלונות הציבור

הסמכה ורישום של הנדסאים לטנכאים; המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית; שיקום סוציאלי

הגעת לתוכן כרטיסייה על מנת להמשיך בנייוט דלג עם החיצים למטה ולמעלה
מסגרת פרסום:
תאריך הפרסום:
סוג הפרסום:
תכניות לימוד; פיקוח; תקציב; מימון

תקציר

​הסמכה ורישום של הנדסאים וטכנאים - 1. ריבוי סוגי תעודות שמנפיקים בתי ספר לטכנאים והנדסאים בארץ, מיגוון רחב של תעודות מבתי ספר מוכרים ובלתי מוכרים מחוץ לארץ, והרצון להתמודד עם בעיית הסמכתם של עובדים עתירי נסיון, שהוכיחו את יכולתם המקצועית .אך השכלתם הפורמלית אינה מספקת, הביאו לצורך בהקמת גוף שיטפל בנושאים הבאים: לאמת תעודות השכלה ונסיון מקצועי; להעניק לזכאים לכך תעודות הסמכה אחידות, המקנות למחזיקים בהן זכות להשתמש בתואר הנדסאי או טכנאי מוסמך. מאחר שישראל היא ארץ קולטת עלייה, מקבלת שאלת ההכרה בתעודות ובתארים שהוענקו בארצות המוצא של העולים משנה חשיבות, מאחר שבמקרים רבים אין התעודות תואמות את הדרישות להכשרה ואת התארים המקובלים בארץ. בהעדר חקיקה בדבר הכשרה, הסמכה ורישום של טכנאים והנדסאים, הוקמו שני גופים ציבוריים לטיפול בנושאים אלה: ועדת הגג להכשרת הנדסאים וטכנאים מוסמכים בישראל (להלן- ועדת הגג) ורשות ההסמכה (להלן- הרשות).

המשך קריאה בקובץ המצורף.

המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית - 1. כוח האדם בתחום הטכנולוגי הדרוש להפעלתו של משק מודרני מורכב משלוש חוליות עיקריות: עובדים אקדמאים, עובדים שהוכשרו כהנדסאים וטכנאים, ופועלים מקצועיים. עם ההתפתחות הטכנולוגית של המשק הישראלי עולה החשיבות המיוחדת הנודעת להנדסאים וטכנאים, כחוליה מקשרת בין שתי קבוצות העובדים האחרות.

בסוף 1960 הוקם המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית (להלן- המכון), שנועד בעיקר להכשרת הנדסאים וטכנאים. המכון משתייר לאגף להכשרה ולהשתלמות מקצועית שבמשרד העבודה והרווחה (להלן- המשרד), והוא פועל בשיתוף עם משרד החינוך והתרבות. תפקידי המכון הם: תכנון וארגון קורסים להכשרת הנדסאים וטכנאים מבוגרים, מדריכים מקצועיים ומורים טכניים; הכנת תכניות לימודים ופיקוח על ביצוען, פיקוח על איכות ההוראה ועריכת בחינות להסמכת בוגרי הקורסים. הלימודים עצמם מתקיימים במוסדות לחינוך מקצועי.

המשך קריאה בקובץ המצורף.

שיקום סוציאלי - תפקידיו של אגף השיקום שבמשרד העבודה והרווחה להביא אנשים נכים מבחינה פיסית או נפשית או שיש להם בעיות התנהגות, לשיפור התפקוד ולשיקום בתחום האישי, החברתי, המקצועי והכלכלי כדי להכשירם לעבודה. האגף מטפל גם בנכים השוהים בבתיהם, במעונות או במשפחות אומנה.

בהתאם להחלטת שר העבודה והרווחה מיולי 1978 היה על אגף השיקום לרכז במסגרתו את כל יחידות השיקום שפעלו במשרד העבודה, הסעד והמוסד לביטוח לאומי. משנת 1979 פועלת במסגרת האגף חברת "המשקם". בשנת 1979 שילב האגף לשיקום את כל מרכזי השיקום שפעלו במסגרת האגף להכשרה מקצועית במשרד העבודה לשעבר. במסגרת האגף פועלים גם השירות לשיקום והשירות לעוור. שני תאגידים בעיקר מבצעים את תהליך השיקום במסגרת האגף: הקרן למפעלי שיקום למוגבלים, המנהלת מרכזים ומפעלים בעיקר לשיקום מקצועי וחברת המשקם המעסיקה משתקמים במסגרת תעסוקה מוגנת. השילוב עם המוסד לביטוח לאומי טרם יצא לפועל, אך כדי לתאם בין פעולות שני הגופים הוקמה בשנת 1980 ועדה עליונה משותפת.

המשך קריאה בקובץ המצורף.