סדרי מינהל ומתן שירותים בבית משפט - 1. ברחבי הארץ פועלים כיום 34 בתי משפט: בית המשפט העליון בירושלים, 5 בתי משפט מחוזיים, ו-28 בתי משפט שלום. בשנת 1982 הוגשו לכל בתי המשפט כ-437,000 תיקים, מכל הסוגים, וכן יותר מ-101,000 תיקי הוצאה לפועל- דבר שהביא לכך, שבכל יום ביקרו בבתי המשפט אלפי אנשים. מכאן החשיבות הרבה, שיש ליחס לסידרי מתן השירותים לאזרחים הבאים לבתי המשפט.
2. בחודשים מאי- ספטמבר 1983 ערך משרד מבקר המדינה, לסירוגין, ביקורת על סידרי מינהל ומתן שירותים בשני בתי משפט מחוזיים ובשישה בתי משפט שלום, על שלוחותיהם בתל-אביב ובבאר-שבע נבדקו בתי המשפט המחוזיים והשלום; בכפר סבא, בפתח-תקווה, ברחובות ובאשקלון נבדקו בתי משפט השלום.
בית משפט שלום- שפיטת נוער - הטיפול בנוער שעבר עבירה פלילית, הוא בידי גורמים מספר: המשטרה, העוסקת בחקירת חשד לעבירה; בית משפט השלום- שיפוט נוער; משרד העבודה והרווחה- רשות חסות הנוער המטפלת בנוער עבריין; שירות מבחן לנוער- לגביו ניתן צו מבחן על ידי בית המשפט.
על פי חוק הנוער (שפיטהף ענישה ודרכי טיפול), התשל"א- 1971, מובאים בפני בית המשפט לנוער קטינים, הנאשמים בביצוע עבירות פליליות, והוא קובע את אשמתם ומחליט באילו אמצעים עונשיים או טיפוליים יש לנקוט לגביהם. כמו כן מובאים בפניו קטינים שביצעו עבירות פליליות אך אינם מבואים בפלילים והם זקוקים לטיפול ולהשגחה. מסיבות הקשורות בהם ובהוריהם או בסביבה. במקרים אלה מורה בית המשפט לנוער לפי חוק הנוער (טיפול והשגחה), התש"ך-1960, על אמצעי הטיפול המתאים ומטיל את ביצועו על פקיד הסעד או על גורמים אחרים.
המשך קריאה בקובץ המצורף.