תנאי שירות חיילות - א. בעבודת המטה לארגון מחדש של מערך הח"ן לפי הצרכים ולקביעת תקנים בהתאם הוחל עוד ב- 1984, אך עד מועד סיום הביקורת באוקטובר 1986 היא טרם הסתיימה.
ב. נוצר חוסר ניכר של קצינות ח"ן בשירות חובה, כיוון שלא היה מספר מספיק של מועמדות מתאימות לתפקיד, שהיו מוכנות להתנדב ולהאריך את תקופת שירות החובה.
ג. ברוב היחידות משולב תפקיד קצינת ח"ן בתפקיד קצינת תנאי שירות, אולם לא ניתנה הכשרה נאותה לקצינות האמורות לבצע את שני התפקידים. כמו כן קשה לבצע את שני התפקידים בו-זמנית.
ד. בבסיסי הדרכה אחדים הייתה הצפיפות במגורים גובהה מן הנדרש ומספר המתקנים התברואתיים היה קטן מהתקן שנקבע.
ה. בחלוקה ניסיונית של מרססי גז הוחל עוד ב- 1984. טרם הוחלט אם יש לצייד את כל חיילות צה"ל במרססים אלה.
הכשרת מפעילי ציוד מכני הנדסי, סדרי אחזקתו בבית הספר להנדסה צבאית והיבטים כלליים של אחזקת הציוד בצה"ל - א. סדרי הכשרתם של מפעילי ציוד מכני הנדסי (צמ"ה) בבית הספר להנדסה צבאית לא מוסדו בצורה נאותה: לא נקבע מספר המדריכים הדרוש לכל קורס; לא הוגדרו הכישורים הנדרשים מהמדריכים וסדרי הכשרתם לתפקיד; לא נקבע מספר כלי הצמ"ה לקורס ולא נוגדר מספר מזערי של שעות הדרכה מעשית לחניך.
ב. בוצע חלק מהשיעורים העיוניים והמעשיים שנקבעו בטבלת הנושאים והשיעורים שהוציאה מפקדת קצין הנדסה ראשי לבית הספר.
ג. בית הספר לא ערך דו"חות סיכום קורס או ערכם באופן חלקי, והם לא הוגשו למפקדת קצין הנדסה ראשי. עקב כך נפגעה הבקרה על ביצוע הקורסים.
ד. הפיקוח על זמן הפעלת כלי הצמ"ה ומשימותיהם לוקה בחסר. טרם הסתיימה עבודת המטה, לקביעת נהלים להקצאת שעות מנוע לצמ"ה, כנהוג לגבי טנקים ונגמ"שים, ולפיקוח על ניצול השעות, בה הוחל בדצמבר 1985.
ה. חוסר מושבים מיוחדים למדריכים ברוב כלי הצמ"ה, ששמשו להדרכה, פגע בבטיחות המדריכים. כלי הצמ"ה של בתי הספר לא היו מצוידים במטפי כיבוי אש, כדרוש.
ו. סקרים שערכה מפקדת קצין הנדסה ראשי בשנים 1984 ו-1985 העלו, כי חלק מכלי הצמ"ה שנבדקו והמיועדים ללחימה לא היו תקינים פרקי זמן ניכרים.
ז. בית הספר לא ביצע חלק מהטיפולים השבועיים והחודשיים בכלי הצמ"ה, ולא הקפיד על ניהול תקין של טופסי הטיפול. כלי הצמ"ה של בית הספר שהו תקופות ארוכות מחוץ ליחידה לצורך תיקונים וביקורות.