פעולות הביקורת
נערכה ביקורת על דרכי הטיפול של צה"ל ושל משרד הביטחון בנושא השמירה על איכות הסביבה בצה"ל. נבדקו הנושאים הבאים: הקשר בין המשרד לאיכות הסביבה לבין צה"ל; הטיפול של משרד הביטחון בנושא השמירה על איכות הסביבה בצה"ל; הטיפול בנושא השמירה על איכות הסביבה באגפי המטה הכללי והמטות של הזרועות ושל הפיקודים המרחביים; ופעולות הבדיקה, החקירה והאכיפה בנוגע לאירועים בתחום השמירה על איכות הסביבה בצה"ל. כמו כן נבדק באופן מפורט הטיפול בשני גורמי זיהום מרכזיים שהשפעתם מתמשכת - זיהומי קרקע מדלקים וזיהומי קרקע משפכים. עוד נבדק הטיפול של משרד הביטחון בשני זיהומים נרחבים מסוימים שאירעו בעבר. הביקורת נערכה בצה"ל, במשרד הביטחון ובמשרד לאיכות הסביבה.
נבדקו סדרי השירות בצה"ל של חיילים שהוכרו כמצטיינים בתחומי הספורט, המוזיקה והמחול, ובין היתר נבדקו: דרכי קביעת המכסות, הסדרי המיון וההכרה של חיילים אלה, הפיקוח על תנאי השירות שלהם ושיבוצם בתפקידים בצבא. הביקורת נערכה בצה"ל ובמשרד החינוך, התרבות והספורט. בדיקות השלמה נעשו בהתאחדות לכדורגל בישראל, באיגוד הכדורסל בישראל, באיגוד האתלטיקה בישראל ובאיגוד השחייה בישראל.
בצה"ל ובמשרד הביטחון נערכה ביקורת בנושא הטיפול של צה"ל בחיילים הבדואים המשרתים במסגרתו. נבדקו בעיקר: הפעילות של צה"ל ושל משרד הביטחון לעידוד הגיוס וההכנה לקראת השירות בצה"ל, מסלול השירות של החיילים הבדואים בצה"ל, פעילות צה"ל בנוגע לחיילים הבדואים במהלך השירות הצבאי, והכנתם לשחרור מצה"ל.
נערכה ביקורת בתחנת גלי צה"ל. בין היתר נבדקו הנושאים הבאים: ההוראות המסדירות את פעילות התחנה, ניהול ובקרה של תקציב גלי צה"ל, ההתקשרויות של התחנה עם גופים אזרחיים, ענייני כוח אדם, ניהול התקליטייה והטיפול בהקלטות השידור של גלי צה"ל, אבטחת התחנה, והפיקוח והבקרה של מפקדת קצין החינוך והנוער הראשי על גלי צה"ל. הביקורת נערכה בתחנת גלי צה"ל, בצה"ל, במשרד הביטחון וברשות השידור.
נבדקו היבטים בבניין הכוח של סד"כ הצוללות ובהפעלתו, ובעיקר: תורת הלחימה של שייטת הצוללות והוראות ההפעלה המיבצעיות שלה, לרבות אלו הנוגעות להצלת צוללת; סוגיות באיתור, מיון, הכשרה, קידום וטיפוח כוח האדם בתחום הצוללות; היבטים הנוגעים לאמצעי לחימה של הצוללות; וסוגיות בעבודת המטה של חיל הים בתחום הצוללות. הביקורת נערכה בשייטת הצוללות ובחיל הים. בדיקות השלמה נעשו במטה הכללי של צה"ל, וכן במינהל הספנות של משרד התחבורה ובמרכז למיפוי ישראל של משרד הבינוי והשיכון.
בצה"ל נערכה ביקורת על היבטים מרכזיים בתחום ניהול משק כלי "רכב לבן", הכולל כ-10,000 כלי רכב, שנועדו לביצוע משימות מנהלתיות ול"תנאי שירות". בין היתר, נבדקו הגדרת ייעודו של משק זה, כפי שהוא משתקף בפקודת מטכ"ל, בהשוואה לשימושים בכלי הרכב בפועל; קביעת שיאים, תקנים ומפתחות חלוקה, בעיקר של רכב נוסעים, והפיקוח עליהם כדי למנוע חריגות; התפתחות גודלו של משק כלי "רכב לבן" בהתייחס ליכולת חידושו; והחיוב בהכנסה זקופה של משרתי קבע בגין השימוש בכלי רכב נוסעים.