בשנים שעברו מאז כניסתי לתפקיד נפגשתי עם גורמים רבים המעורים בתחום הביקורת. כמו כן עיינתי במאמרים בנושא ביקורת המדינה, במטרה להעמיק חקר בכל הנוגע למעמדו של מוסד מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור ולסוגיות המעסיקות מוסד זה בעידן הנוכחי. להפתעתי מצאתי כי יש חסר משמעותי בתחום חקר ביקורת המדינה. לפיכך החלטתי לעודד עיסוק אקדמי בתחומי ביקורת המדינה, ובין היתר הוריתי לבחון מחדש את האופן שבו מתקבל בציבור כתב העת של משרדנו - עיונים בביקורת המדינה - על מנת שכתב עת זה ישמש במה מרכזית לפרסומים מחקריים מעמיקים בתחום ביקורת המדינה.
הגיליון המתפרסם הוא תוצר איכותי של החשיבה המחודשת והמקיפה שנעשתה בעניין מעמדו ואופיו של כתב העת. גיליון זה עוסק באורח מעמיק בסוגיות מרכזיות הנוגעות למעמדו של מבקר המדינה במרחב הציבורי במדינת ישראל, הן על פי הדין הישראלי והן במישור הבין-לאומי. גיליון זה אף מייצג את רוח העידן ומסכם למעלה מחמש שנות כהונה שבהן השתדלתי להנחיל את מדיניותי בכל תחומי העבודה במשרד.
מכאן יש רק להתקדם ולחזק את מעמדו של כתב העת, ולשאוף לכך שימשיך להוות את הבמה המרכזית לעבודות המחקר והמאמרים בתחום ביקורת המדינה, ואף יהפוך לאבן שואבת למחקרים בתחום זה. לשם כך אף פורסם קול קורא להגשת מאמרים לגיליון הבא של כתב העת, ואני מקווה שתהיה לו היענות רבה.
אני מודה לכל הגורמים אשר נרתמו להוצאתו של הגיליון הנוכחי של כתב העת, הן הגורמים המקצועיים והן מי שסייעו בצדדים הטכניים. תודה מיוחדת ליועץ המשפטי למבקר המדינה פרופ' יורם רבין, העומד בראש מערכת כתב העת ופועל רבות להצלחתו, וכן לעורך המשנה עו"ד מתן גוטמן וליתר חברי המערכת - עו"ד שי מזרחי, עו"ד רונית זנדברג וגב' אהובה נבו - ולרכזי המערכת אלון רודס וגב' מעיין רחמים.
יוסף חיים שפירא, שופט (בדימ')
מבקר המדינה
ונציב תלונות הציבור